Pages

lunes, 3 de mayo de 2010

Absolut fusk och fisk!!Alltså, så här ligger det till; Lax är gott på längden, på tvären, å säkert till och med på golvet!! Å dessutom hävdar jag att det är omöjligt att misslyckas med lax!!!

På Valborg så premiär grillade vi denna delikata firre som fått ligga å dra sig lite i både dill, gräslök, havssalt, olivolja, chili och honung. Överst lägger jag alltid en generös (ja, man lever ju bara en gång) klick smör och sedan en citronskiva. Sedan är det bara till att grilla!!! Att det blev gott var ingen flax, för det var ju lax :)!!!

Å about the kalla dill- och dragon såsen, som vi serverade till den grillade fisken, så ligger det till som följer; Jag fuskar lite!!! Jag tog alltså vad jag hade i kylen och hittade lite halvfabrikat och lite färskt. Men vad tusan. Lite fusk har ingen dött av!! Å om du vill fuska dig till en LÖJLIGT god sås så gör du som följer;


Inredningsfruns kalla dill- och dragonsås
  • En del gräddfil (ca 2 1/2 dl)
  • En del (en liten burk) Lomanders Bearnaissås (från märket A la carte. Den finns på burk och det MÅSTE var den sorten annars kan det lika väl vara. TRUST ME!!! Ingen Lomanders, ingen god fusk-sås!!!
  • En stor näve färsk klippt dill
  • En stor näve färsk klippt gräslök
  • Citronpeppar efter smak eller lite pressad citron
  • Å om du känner för det och vill lyxa till det, en näve handskalade räkor
Blanda ihop och låt dra och servera till den grillade firren. Jag lovar att såsen är den som kommer att ryka först!! Men kom ihåg, INGET annat än Lomanders bearnaissås!!!

Good Luck!! Fast det kommer du inte att behöva. Såsen talar för sig själv :)!!!

Å by the way så firar jag och Inredningsnörden fyraårig förlovningsdag idag!! Tjohoooooooooooo!!!

KRAM på er denna härliga måndag!!

// Inrdeningsfrun å en sucker för liten matlagningsfusk
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top