Pages

lunes, 21 de diciembre de 2009

Om att provduka!!julafton så ska det njutas med alla sinnen!! Å när den efterlängtade julmaten ska intas så ska det inte bara vara frestande för gommen utan oxå för ögat. Å vad förhöjer inte den goda maten om inte en vacker dukning!!!

Ikväll var jag bara tvungen att "provduka" lite för att se om min mentala bild, av årets juldukning, matchade den reella!! Det är ju inte alltid det blir som man tänkt sig liksom. Överambitiöst med provdukning??? Absolut, men shit vad roligt :D!!! Å så tänkte jag att det kan ju vara roligt att få lite duknings-inspiration innan julafton å inte efter!

Å årets blev temat "hur-du-får-billiga-saker-att-se-dyra-ut";

Jag har bland annat inhandlat kökshanddukar från Ikea (1,50kr/st) och använder dessa som tabletter. Lägg halva tabletten på bordet och låt resten "hänga ner". Ett tjusigt, lätt å billigt alternativ!

Lite gulligt och personligt blir det att sätta gamla ljushållare vid varje tallrik. Går att hitta på loppis, prova Tradera eller fråga runt i släkte.

De små "julgranskulorna/placeringskortshållarna! hittade jag på Citygross av alla ställen. Fyra stycken för 20 kr!!! BILLIGT!!! Supersöta och väldigt dekorativa. I dem har jag satt vackert papper med "god jul"-text. Kan man nog hitta i vilken bokhandel som helst!!!

Tygservetterna (Nyblom & Kollén, 10 kr/st) är egentligen små dukar, men jag använde dem som servetter. Har rullat dem lite på tvären så att de ser större ut än vad de egentligen är. Runt dem har jag knutit grovt band och satt fast en etikett (Panduro) å så en liten kvist med lummer. Men man kan ju ta vad tusan som helst tex. en kanelstång, en grankvist eller murgröna.

På bordet har jag satt mandelformar och ställt värmeljus i. Väldigt dekorativt och ger ett mysigt sken. Hittade dem på loppis (under 1 kr/st).

Glasen och vinglasen med silverrand hittade vi på en utförsäljning på matbutiken Netto!!! De kostade typ noll och ingenting!!! Perfekt!!!

Mitt på bordet har jag bara ställt en vas med lite gröna kvistar i. Tänkte att jag ska få dit lite blommor till julafton, men det skulle ju fungera så här oxå. Less is more liksom!!!

Pheeeew..... hoppas att Ni inte har somnat!!! Men jag tycker att det är viktigt att känna att man kan göra fint hemma utan att alltid köpa dyra märkes grejer, utan att man anpassar sig till sin situation och plånbok. Det är ju så himla mycket utgifter ändå nu i juletider.

Nu kom jag på att jag missade Ernst jul (IGEN!!! Var ju sjuk sist) bara för att jag donade där nere. Ja, ja. Det går väl någon repris!!

Kram kram

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top