Pages

martes, 20 de septiembre de 2011

Nästa praktiska anhalt!

Tjingeling!
I den lilla sittbänkens i hallen är inte bara bra att sitta på utan rymmer lite smått
och gott också. I den ena låda har Bebis sina vantar, mössor etc och
den andra samsas jag och min käre make om.
Klädhängare från Ikea som både har krokar långt ner, så att kidsen
kan hänga upp sina saker, och krokar högt upp.
I fönstret står nu (äntligen hela) ordet H-O-M-E.
Den gamla dörrklockan, som jag har spraymålat vit, är arvegods.
Skohyllan kommer från Ikea och har målats vit.
Lillebror på glid genom hallen.

Nu när vi ändå har varit inne på hur vi har ordnat med lite (tråkiga) praktiska lösningar här hemma, så kan jag ju lika gärna löpa linan ut på detta ämne idag. Nästa praktiska anhalt är; hallen. Vi har valt att göra en stor hall (typ största rummet i huset) så att man kan få plats med både en massa vagnar, barn och vuxna samtidigt utan att man står på varandra.

När vi byggde huset valde vi att bygga in farstun så att hallen blev ytterligare 6 kvm större). Vi har lagt värmeslingor hela vägen ut till dörren och sedan lagt klinkers på golvet. Det är verkligen super när man kommer in med blöta skor (eller blöta barnvagnar) eftersom värmeslingorna gör att det torkar upp mycket snabbare. Klinkers är dessutom himla slitstarkt.

Det kan tyckas se lite för hårt och kantigt ut med den tydliga gränsen från klinkers till trägolvet (som är ett enstavs-teak-golv från Kährs) men vi ville ha det så eftersom det blir ett mer naturligt "skostopp". Direkt in till höger om ytterdörren finns det plats för både en dubbelvagn och en singelvagn som kan stå i bredd.

En enkel klädhängare på fot har vi att hänga upp ytterkläderna på och ett skoställ. I sittbänken får det plats lite vantar, mössor etc. That´s it. Det funkar för oss nu, men vi får se hur det blir om ett par år när vi har två kanske tre kids med lika många jackor, overaller och skor.

Det bästa med vår hall är att den är ljus, stor och välkomnande! Även att det är mycket "dö-yta" (precis som vi ville ha det) så gillar jag hallen supermycket och jag tycker inte att all yta alltid måste vara superpraktisk och väldisponerad. Iallafall.

Hallååå!?!? Ni har inte somnat va ;)?!?

Får se vad nästa "praktiska anhalt" i huset får bli.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst...... De vita rullgardinerna är sydda av tyg från Ikea.
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top