Pages

jueves, 15 de septiembre de 2011

Om Ni tröttnat på taccos.




Så var det äntligen fredag igen - härligt! Å till alla er som tröttnat på taccos ikväll, men ändå vill göra något mumsigt till fredagsmyset så rekommenderar jag dessa små delikata mini-pizzor med kantareller, timjan och fetaost. Ljuvligt goda! Detta gjorde vi igår och receptet kommer från Middagskorgen. Varsågoda;


Höstpizza med kantareller, fetaost och timjan (4 små pizzor)

Basic pizzadeg:

Ca 15 g jäst (alltså ca en fjärdedels jästförpackning)
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 dl durumvetemjöl
5½-6 dl vetemjöl (jag tog bara vetemjöl eftersom det var det vi hade hemma)

Fyllning:
1 zucchini
Salt
1 msk olivolja
(jag tryckte även ut lite tomatpuré och kryddade den med lite italiensk salladskrydda eftersom jag gillar "tomatsås" på pizza. Det blev en extra schwung till receptet också tycker jag nu in efterhand)

Topping:
1 frp kantareller (+ en vitlök till stekning tog jag också eftersom jag älskar kombinationen kantareller + vitlök + smör)
Smör
Salt & svartpeppar
1 frp fetaost (ta en riktigt god fårost, gärna ekologisk)
Timjan

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, salt och olivolja.
Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i 10 minuter tills den blir elastisk (jag knådade enbart med en träslev eftersom jag inte har någon maskin).
Strö över lite vetemjöl och låt den jäsa till dubbel storlek ca 45 minuter, eller låt den vila över natten i kylskåp (jag lät min deg vila två timmar i kylen, funkade utmärkt).
Sätt ugnen på 250°.
Dela degen i 4 bitar och kavla ut dem på ett mjölat bakbord. Lägg över de utkavlade pizzorna på bakplåtspapper.
Skölj och skiva zucchinin i tunna skivor.
Strö salt över skivorna och stänk (ta så mycket du vill ha. Jag tog mer än ett stänk vill jag lova!) sedan över olivolja. (Om du vill ha tomatpuré på så brer du på det här). Lägg zucchiniskivorna på de utkavlade pizzorna och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Dela kantarellerna, fräs dem i smör (eventuellt vitlök om du nu vill ha det) i en stekpanna och salta.
Toppa de varma pizzorna med nystekta kantareller och smulad fetaost, strö över timjan och svartpeppar. Tada! Ät och njut tillsammans med en god sallad.

Idag lyser solen från en klarblå himmel. Perfekt fredagsväder! Tjohoooooooooo!

KRAM

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top