Ingefärslax med grönsaksris och äpplecréme
1 frp tinade laxfiléer 500 g
Olivolja
Kryddblandning till laxen: 1/2 tsk salt (jag tog flingsalt)
1 tsk ingefära
1/2 tsk kanel
1/2 tsk malen koriander (jag tog persilja istället eftersom koriander inte min grej)
1/2 tsk farinsocker (jag tog mörkt muscovadosocker istället)
(å så tog jag paprikapulver också)
Grönsaksris:
Ris
1 gul lök
2 stora tomater (jag tog även röd och grön paprika)
1 tsk persiljade
Olivolja
Salt & svartpeppar
Äppelcréme:
1½ dl gräddfil
1 äpple
1 tsk flytande honung
(jag tog även lite svartpeppar och en nypa salt)
How to do it;
Sätt ugnen på 200º.
Blanda ingredienserna till kryddblandningen och gnid in laxen med den. Lägg laxen i en oljad ugnsfastform (jag ringlade även olja över laxen). Sätt in formen i mitten av ugnen ca 20 min.
Koka ris. Skala och strimla löken fint och stek den lätt. Skölj och skär tomaterna i tärningar. Blanda lök, tomater och persiljade i det nykokta riset och smaka av med salt och peppar.
Skölj, kärna ur och grovriv äpplet. Blanda äpplerivet med gräddfilen och rör ner honungen (och krydda med salt och peppar).
Klart. Ät och njuuuut!
Nu ska jag hångla kudden.
KRAM
// Inredningsfrun