Pages

jueves, 22 de diciembre de 2011

Jordnöts-knäck


2 dl ljus sirap
2 dl socker
I msk flytande honung
1 msk vaniljsocker
2 dl salta jordnötter (minska till 1 dl om ni inte vill ha så "nötiga" knäck. Men i love it så jag vill ha mycket)
0,5 dl hackad sötmandel
2 msk ströbröd
2 msk smör

Blanda sirap, socker, honung, vaniljssocker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp hastigt och rör om då och då. Koka i ca 25 minuter eller tills smeten fixar kulprovet (droppa lite smet i iskallt vatten. Går smeten att rulla ihop till en kula är knäcken klar). Tillsätt jordnötter, mandel, smör och ströbröd.
Fördela smeten i knäckformar. Om man vill (och har tiiiiiiiid), kan man plutta på en chokladdoppad jordnöt (lite extra mums och kalorier behövs ju alltid).

Ät och njut men glöm för i helskotta inte att borsta tänderna ordentligt. För det är mycket socker och annat härligt i dessa små munsbitar.

KRAM

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top