Nu när tiden springer iväg lik crazy är det skönt att plocka fram gamla recept från Middagskorgen som vi avverkat. Så till middag fick det bli en repris; Supersnabb asien inspirerad kycklingsoppa med gurkyoghurt. Yummi! Så. Här får ni receptet på morgondagens (eventuella???) middag;
Chicken soup:
Ca 3 hg tinad kycklingfilé
2 röda paprikor
½ purjolök, det gröna delen
Ca 50 g färsk ingefära
Smör
1liter vatten
2 hönsbuljongtärningar '
ca 50 g äggnudlar
1 krm cayennepeppar
Salt
Gurkröra:
½ gurka
½ dl matyoghurt
1 dl crème fraiche
1 msk mynta (jag skippade myntan och tog persilja istället)
2 tsk flytande honung
Salt & svartpeppar
How to do it:
Skär kycklingfilén i små bitar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Strimla det gröna på purjolöken och skölj det i ett durkslag. Skala och riv färsk ingefära fint.
Fräs kycklingbitarna, paprikan, purjolöken och ingefära i smör i en stor kastrull. Häll på vattnet och lägg i hönsbuljongtärningar. Låt soppan koka upp. Bryt nudlarna och lägg i dem. Låt soppan koka 3-5 min. Smaka av med cayennepeppar och salt.
Skölj och grovriv gurkan. Låt gurkrivet rinna av på ett hushållspapper. Blanda matyoghurt, crème fraiche, mynta ( eller persiljan) och flytande honung, vänd ner gurkrivet.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Ät och njut!
Nu ska jag kasta mig i bingen. Natti natti på er, alla fina!
KRAM
// Inredningsfrun
Psssssssssst...... Tar 25-30 minuter från det ni börjar tills dess att maten står på bordet. Passar ju perfekt nu när det är mycket som ska hinnas med :).