
Så. Nu ska jag berätta
hemligheten bakom de absolut godaste semlorna.
Först bakar ni små semlebullar enligt
detta receptet som är noga utprovat :). Gör nu småååå bullar. Det är liksom hela grejen. Att få en munfull med semla och inte behöva moffa in en gigantisk i ansiktet.

Då går vi vidare till...
grädden! Forget about smal-varianten. Det blir liksom inge bra. Alls. Ta hellre en liten semla med riktig fet-grädde än en stor med trams-grädde. Så. Vispa grädden tillsammans med en
nypa socker till du får grädden lagom hård. Typ "håll-bunken-över-huvudet-å-ingen-grädde-ramlar-ut"-hård. Nu går vi vidare.....

..... till
bullen! Skär av toppen på bullen så att du får ett litet, litet
lock. Nederdelen av bullen tar du sedan och gröper ur med en gaffel. Å nu går vi vidare.....

Blanda
mandelmassa med lite av den
vispade grädden så att den blir lättarbetad och mjuk.....

.....
blanda sedan i det urgröpta
brödet i
mandelmassa/gräddblandningen. Detta är alltså det du
fyller din semla med. Det är inget festligt att få en platt "kaka" med mandelmassa när man tar en tugga i semlan så därför gör jag alltid denna blandning istället. Det blir som en len kräm som bara smäääälter i munnen. Yummi! Nåväl.

Lägg sedan i den smarriga mandelmassablandningen i bullarna och klicka till sist på en stor klick fet-grädde ovanpå bullen. Strunta i att spritsa ut grädden så där fancy fancy. Det ska se lite hemmagjort och rustikt ut, tycke jag. Lägg på det lilla "bröd-locket".

Till sist. Glöm för tusan inte att
pudra de små delikatesserna med
florsocker.
Det är liksom halva grejen. Det
ska se ut som man doppat nästippen i snö när man har tagit första tuggan. Lite sådär Maja-gräddnos-aktigt-sött :)!
Så. Nu finns det
inga ursäkter för att inte göra egna små mini-semlor. Gör´t bara och bjud in lite vänner på fika. Bästa sättet att sätta lite
guldkant på vardagen.
KRAM
// Inredningsfru
Psssssssssst....... Min mini-semla kommer så klart ha en given plats i min
blogg-bak-bok :). Inget nytt under solen men min absoluta favvis!