Pages

domingo, 19 de febrero de 2012

Det är med fikandet!
Söndagsfikat är uppdukat.

Nu ska jag ta det där med fikandet eftersom det väcker stor nyfikenhet bland er läsare. Å jag vill ju inte att ni ska ligga sömnlösa å undra, så därför kommer här en utförlig fika-resumé;

1. Vi fikar varje dag här på the Island. Japp. Varje dag. Ibland bara en choklad bit till kaffet eller något mer "kakigt".
2. Fika bör man, annars dör man. Enkel matematik :).
3. Jag gillar att baka eftersom det A: Är roligt att fota själva bakandet och B: Det resulterar i något som man kan trycka in i ansiktet.

Moving on.

Nu ska jag avslöja hemligheten bakom detta njutningsfulla inslag i vår vardag;
1. Nej. Jag äter inte allt själv. Men jag är väldigt fascinerad av så många av er som tittar in här verkar tror det. Nog att jag har ammat mycket men inte såååå mycket att jag skulle kunna sätta i mig allt jag bakar :). För att inte tala om hur kroppen skulle må. Huanamig!
2. För konstens och estetikens skull, lägger jag ibland upp en större bit eller fler kakor när jag ska fota, eftersom jag tycker att det ser mer inbjudande ut än att bara ta en smal, tanig liten kakbit. Man skulle helt enkelt säga att jag lurar er lite för att få en bra bild :).
3. Det fikat vi inte äter upp fryser jag alltid in. Perfekt när man får oväntat besök eller när man vill fika men inte orkar baka.

Så.

Om du vill, precis som jag, sätta lite extra guldkant på din vardag genom fika-mys så kan du ju tänka på det här;
1. Ät bra frukost varje dag. Varannan dag äter vi havregrynsgröt (kokt på mjölk som jag ringlar honung över) och varannan dag äter jag två mackor danskt osockrat rågbröd med riktigt, riktigt stark dansk ost och gul paprika på. Ibland ett kokt ägg också. Till det kaffe med varm mjölk.
2. Ät grönsaker varje dag. Här hemma serverar vi grönsaker till varje måltid. Jag äter upp mot ett halv kilo om dagen. Gärna kokta grönsaker eftersom det funkar till allt. Men också råkost. Älska råkost! Älska grönsaker! Yummi yummi för kropp och själ!
3. Ät bra och nyttig mat. Varje dag. Morgon, middag, kväll. Å hör sen!
4. Skaffa dig ett par kids och ett hus med trappa (undrar hur många hundra gånger om dagen jag springer upp och ner för den?!?) så kommer du garanterat att röra på dig mycket utan att du tänker på det.

Så det är egentligen ganska enkelt. Lev väl och ät bra mat. Så kan man njuta av lite fika. Varje dag :).

KRAM

// Inredningsfrun å svart bälte i fika

Pssssssssssst...... Såg att Ni nu är över 1300 "gillare" på Facebook. Galet roligt! Det måste jag ta och fira med en liten utlottning här på bloggen. Ska se vad jag kan skallra fram för go-vinst. Håll utkik :).
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top