Pages

lunes, 27 de febrero de 2012

Ny vecka, ny middagsplanering!


Coolaste äggklockan i retrostil
från Louise Interiör.
Kökshanddukar från Topiary.

Ny vecka innebär ny middagsplanering. Så för att göra veckan liiiite lättare för er så kastar jag in ett receptet som räcker både till middag och till två lunchlådor dagen efter. Amen är det inte bra så säg :). Här kommer receptet från en himlans smarrig paj som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Enjoy!


Medelhavspaj
(40 min) 4 stora portioner
(som serveras med mejramsdoftande zucchini)

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten
(jag tog även en nypa salt)
Fyllning:
1 frp tinad bladspenat
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt & svartpeppar
1½ tsk spiskummin
½ frp fetaost
½ påse riven ost
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
½ burk svarta kärnfria oliver
(vi slängde även i ett paket bacon eftersom vi hade det hemma och kände för lite extra protein. Det blev dödens gott till kan jag ju tillägga!!!)
Mejramsdoftande zucchini:
½ zucchini
Olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk mejram
1/2 citron, saften
(jag kastade även ner en halv röd paprika eftersom den bara låg och skrotade i kylen. Ger lite extra färg till rätten vilket jag älskar :)!!)

How to do it;
Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda i ugnen ca 15 minuter. Ta sedan ut pajformen.

Tryck ut allt vatten ur spenaten i ett durkslag. Skala och grovhacka vitlöksklyftan och fräs den i smör. (Om du vill, som vi hade, även tillsätta bacon så kasta i den här och fräs på.) Lägg i spenaten och låt den fräsa med lätt. Tillsätt salt, svartpeppar och spiskummin.
Vispa ihop smulad fetaost, riven ost, grädde, mjölk och ägg. Rör ner spenat och oliver (ev. bacon) i äggstanningen och häll blandningen i pajskalet. Grädda i ugnen ca 30 min till pajen har stannat och fått färg.
Skölj och skär zucchinin i tärningar. Skala och pressa vitlöksklyftan och fräs i stkepannan tillsammans med mejran, zucchini (och paprika) tills det fått gyllenbrun färg. Pressa till sist över citronsaft. (Jag tog även lite italiensk salladskrydda på för jag tyckte att det behövdes en liten extra schwung.)

Servera Medelhavspaj med mejramsdoftande zucchini. Yummi!

En riktigt härlig måndag önskar jag Er, alla goa. TACK för att ni fortsätter att titta in här hos mig. Ni är bara BÄST!!

KRAM

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top