Pages

lunes, 13 de febrero de 2012

Om ni inte vet vad ni ska äta imorgon!





Till alla er som inte hunnit/inte orkat/inte velat göra en veckomatsedel till denna veckan och står helt clueless inför vad ni ska snajda ihop till morgondagens middag, kommer här ett litet tips. Detta är en löööööjligt god laxrätt med en twist av smörstekta päron (låter kanske som en konstig kombination som oftast bara tenderar att vara en just konstig kombination, men som faktiskt var gudomligt gott!) och balsamicosås. Vardagsenkel att göra men med en liten mer lyxig känsla. Perfekt om ni inte tänkt assa-brassa-mandelmassa-på en massa inför Alla hjärtans dag imorgon, men ändå vill äta något lite godare än ungstekt falukorv. Typ.

Så. Här kommer receptet som kommer från senaste Middagskorgen. Håll tillgodo;

Lax med päron i balsamicosås
(4 portioner) 30 min
med ungsrostad potatis

Ugnsrostade potatis
Ca 1 kg potatis
Olivolja
Salt & svartpeppar (jag tog oregano också eftersom I lööööve it)

Lax i balsamicosås:
1 frp tinade laxfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde (jag tog tre dl grädde rakt av istället för vatten. Jag gillar vardagslyx :)!)
1½ dl vatten (inget vatten för min del alltså.)
1 msk balsamicovinäger
1 kycklingbuljongtärning (japp. Kändes lite oväntat att det var kycklingbuljong, men det blev super!)
½ tsk soja
1 tsk oregano (jag tog säkert tre tsk)
½ msk majsstärkelse (Maizena)
1 päron (andra gången vi gjorde detta tog vi två stooora päron eftersom det är dessa som liksom gör hela anrättningen, tyckte vi.)
Smör

Grönsaker med citronett:
Grönsaker (ena gången tog vi spenat som kom med matkassen, andra gången tog vi broccoli eftersom vi hade det hemma)
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar ( å så klart lite italiensk salladskrydda)
1 nypa strösocker

How to do it:
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen som pommes och lägg dem i en långpanna och stänk (jag dränkte mina. Skvätta litet är inget för mig) över olivolja. Rosta i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Krydda med salt och svartpeppar (ev. oregano)
Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Skölj och dela päronet i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronbitarna i smör i en stekpanna och lägg dem sedan i laxformen (jag fördelade päronen både på laxen och i formen). Blanda vispgrädde, vatten, balsamicovinäger, kycklingbuljongtärning, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det över laxen i formen. Stek i övre delen av ugnen ca 15-20 min.
Blanda ihop ingredienserna till citronetten och ringla över salladen.
Klart att avnjutas!

(När vi gjorde om denna rätten senast så tog jag säkert 5dl vätska istället för de 3 dl som stod i receptet. Vi är ganska "såsiga" i denna familjen och såsen i detta recept var så nedrans god så vi var ju bara tvungna att göra lite extra. Kör på lite mer av de andra ingredienserna till såsen bara.)

Eftersom vi redan ätit detta två gånger på två veckor, sitter jag nu och funderar på vad jag ska slänga ihop för något lätt och geschwint imorgon. Den som lever få se....

KRAM

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top