Igår eftermiddag hade vi tolv grader varmt här på the Island. TOLV GRADER!! Amen är det inte härligt så säg. Vårkänslorna bara spritter i kroppen och jag hoppas snart på att kunna göra lite fint med vårblommor utanför entrén. Tänk vad lite värme och ljusa kvällar kan göra för själen :).
Idag kastar jag in ett litet middagstips som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Passar perfekt som "kylskåpsrensar-recept" eftersom vi iallafall nästan alltid har köttfärs hemma och ett par stackars tortillabröd kvar från taccos-fredags-myset. Så varsågoda;
Marockanska köttbullar i tortilla (4 portioner) 30 min
med äppletzatziki
Äppletzatziki:
2 äpplen
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Marockanska köttbullar:
1 frp nötfärs ca 500 g
3 msk ströbröd
2 msk kallt vatten
1 ägg
Salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Smör
Tillbehör:
Sallad
Tomater
1 röd lök
1 burk majskorn
1 frp tortillabröd
How to do it:
Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt svälla medan du gör äppletzatziki. Skölj, kärna ur och grovriv äpplena med skalet på. Skala och pressa ner en vitlöksklyfta i matyoghurten. Vänd ner äpplerivet i matyoghurten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och mogna. Blanda nötfärsen med ströbrödsblandningen, salt, spiskummin och paprikapulver. Rulla till köttbullar som du bryner i smör tills de fått fin färg.
Mata in så mycket köttbullar och tillbehör i struten som du behagar. Jag kan då aldrig äta min som en rulle utan får alltid använda bestick :). Men hey. That´s me och jag gillar tillbehör :).
Enjoy!
KRAM
// Inredningsfrun