Pages

miércoles, 29 de febrero de 2012

Tolv grader!


Igår eftermiddag hade vi tolv grader varmt här på the Island. TOLV GRADER!! Amen är det inte härligt så säg. Vårkänslorna bara spritter i kroppen och jag hoppas snart på att kunna göra lite fint med vårblommor utanför entrén. Tänk vad lite värme och ljusa kvällar kan göra för själen :).

Idag kastar jag in ett litet middagstips som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Passar perfekt som "kylskåpsrensar-recept" eftersom vi iallafall nästan alltid har köttfärs hemma och ett par stackars tortillabröd kvar från taccos-fredags-myset. Så varsågoda;

Marockanska köttbullar i tortilla
(4 portioner) 30 min
med äppletzatziki

Äppletzatziki:
2 äpplen
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Marockanska köttbullar:
1 frp nötfärs ca 500 g
3 msk ströbröd
2 msk kallt vatten
1 ägg
Salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Smör
Tillbehör:
Sallad
Tomater
1 röd lök
1 burk majskorn
1 frp tortillabröd

How to do it:
Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt svälla medan du gör äppletzatziki. Skölj, kärna ur och grovriv äpplena med skalet på. Skala och pressa ner en vitlöksklyfta i matyoghurten. Vänd ner äpplerivet i matyoghurten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och mogna. Blanda nötfärsen med ströbrödsblandningen, salt, spiskummin och paprikapulver. Rulla till köttbullar som du bryner i smör tills de fått fin färg.

Mata in så mycket köttbullar och tillbehör i struten som du behagar. Jag kan då aldrig äta min som en rulle utan får alltid använda bestick :). Men hey. That´s me och jag gillar tillbehör :).

Enjoy!

KRAM

// Inredningsfrun
Facebook Twitter Google+

 
Back To Top