Pesto-torsk i ugn med ris och fräsch citron-broccoli (4 personer)
Ris
Pesto-torsk:
* 2 frp torskfilé
* Salt + svartpeppar
* 1 frp krossade tomater
* 1½ dl crème fraiche
* ½ burk grön pesto
* 1 dl ströbröd
* ½ påse riven ost
Broccoli med citrondressing:
* 1 broccoli
* ½ citron, skalet och saften
* 2 msk olivolja (jag tog även svartpeppar och lite italiensk salladskrydda)
Gör så här:
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 225º.
Fördela de upptinade torskfiléerna i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
Blanda de krossade tomaterna med crème fraiche och grön pesto. Häll blandningen över torskfiléerna och strö över ströbröd och ost. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter, tills fisken är klar och gratängen har fått färg.
Skär och dela broccolibuketten.
Koka upp vatten och låt broccolin doppa sig i 2 minuter i det varma kokande vattnet.
Under tiden riv det gula av skalet från citronen och pressa ur saften, blanda detta med olivolja och kryddor. Vänd sedan ner broccolin i citrondressingen.
Servera fiskgratängen med ris och broccoli.
Japp. Snabbt och geschwint var det. Å löjligt gott!
Nu är det dax att hångla kudden. Natti natti!
KRAM
// Inredningsfrun