Ljummen rotfruktssallad med kassler (4 portioner)
Rotfruktssallad;
Ca ½ kg potatis
Ca 250 g morötter
2 palsternackor
1 bit kålrot
1½ dl gräddfil
1 dl majonnäs
2 tsk äppelcidervinäger
Salt & svartpeppar
(jag tog även två matskedar med senap eftersom jag tycker det blir smaskens tillsammans med kålroten)
(Jameeen just det ja. Jag slängde i en massa persilja också. You know the iron är bra för dig, kvinna!)
1 frp kassler ca 600 g
Smör
Salt & svartpeppar
Gör så här:
Skala och tärna potatis, morötter, palsternackor och kålrot. Koka potatis och rotfrukter i lättsaltat vatten ca 15 minuter, tills de mjuknar.
Blanda gräddfil, majonnäs och äppelcidervinäger i en stor bunke. Vänd ner den nykokta potatisen och rotfrukterna. Krydda med salt och svartpeppar.
Skiva och stek kasslern i skivor i en klick smör. Krydda lätt med salt (jag skippar saltet eftersom jag tycker kasslern är så salt i sig) och svartpeppar.
Servera ljummen rotfruktsallad med kassler (Vi tog lite extra grönsaker också. Man kan aldrig få för mycket grönt :)). Ät och njut!
Nu ska jag hångla kudden.
KRAM
// Inredningsfrun